Foto's: Henk Klein Hazebroek
Foto's: Henk Klein Hazebroek

Fries Kerst Wind wint Survivalrun Beltrum

  Sport

Beltrum - Beltrum is heilige grond voor elke survivalatleet, want hier is de sport dertig jaar geleden ontstaan. De dertigste editie afgelopen zondag was tevens een Open NK. Wie deze lange afstandsrun wint, maakt echt naam.

Die eer ging naar de Fries met de mooie naam Kerst Wind. Winterswijker Dinant Huurneman werd tweede. 'Lokaal goud' was er voor Vera Mensink uit Eibergen. Zij won de middellange survivalrun bij de vrouwen.

1.450 deelnemers trotseerden de temperaturen, de wind en het water. Het was voor menigeen pittig. Toch was deze editie niet de zwaarste. "Och, Beltrum was prima te doen", zegt de 50-jarige Anton Scheffers uit Udenhout. "Als je de handen maar warm houdt. Ik trek ze in mijn mouwen." Deze editie was minder zwaar dan de run van vorig jaar. Toen stond er een snijdende wind en waren er uitvallers door verschijnselen van onderkoeling.

De snelsten waren sneller dan ooit, weet organisator Patrick te Brake: "Er zijn snelle tijden gelopen. Het miezert, maar ze kunnen zich goed warm lopen en bij de hindernissen op temperatuur blijven."

Het open NK ging over 25 kilometer en 63 hindernissen. Daarnaast zijn er middellange afstandsruns en zogenaamde koppelruns, die je met zijn tweeën doet.

Meer berichten