Foto: Wim Rots

Wedstrijd met een feestelijk tintje bij jubilerende Molenruiters

  Sport

door de Molenruiters

REKKEN - Geheel volgens traditie vindt in het eerste weekend van november de samengestelde wedstrijd plaats in Rekken. Deze eventingwedstrijd voor ruiters en amazones vindt plaats op 3 en 4 november. De wedstrijd wordt verreden over drie rubrieken: een dressuurproef, een springparcours en het eventingtraject.

Nieuw dit jaar is de uitnodiging van Duitse deelnemers voor deze wedstrijden. In de Gelderse en Overijselse regio is de eventing een bekend begrip, is Duitsland heeft dit minder bekendheid. Met ruim honderd deelnemers is het programma voor de zaterdag al goed gevuld, maar nog niet helemaal vol. De wedstrijd kan alleen slagen dankzij de toezegging van de grondeigenaren dat er gebruik kan worden gemaakt van de terreinen in 'Zuid Rekken'. Vele vrijwilligers worden ingezet om te controleren of de deelnemers de hindernissen goed passeren, hulp bij het springen en de dressuur en natuurlijk ook in de consumptietent.

Het eerste uur
De rijvereniging uit Rekken viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en deze wedstrijd is de laatste in een serie van activiteiten die dit jaar hebben plaatstegevonden. Vanaf het eerste uur wordt de eventing al in Rekken verreden. De onderlinge cross vond al in het oprichtingsjaar plaats. Bennie Kerkemeijer, Gerrit Hoenink, Henk van Laar, Henk Koerselman, Engert Wisselink, Jan Abbink en Henk Leusink waren vanaf dit eerste begin lid en anno 2018 nog steeds betrokken bij de vereniging. Henk Leusink was de eerste winnaar van de onderlinge strijd. Dit jaar wordt de Molentrofee opnieuw uitgereikt. Henk Koerselman doet al deze jaren mee en ook dit jaar gaat hij van start. In de 50 jaar dat de vereniging bestaat heeft hij niet vaak verstek laten gaan, hij was en is een vaste deelnemer. Vorig jaar heeft hij heeft de hoofdprijs gewonnen in de klasse L en moet dit jaar zijn titel verdedigen.

Op 3 november wordt de wedstrijdklasse verreden: voor paarden en pony's de klasse B (beginners) en L (licht) en voor de pony's de klasse M (midden). Op 4 november mogen de ruiters starten die geen wedstrijden rijden met hun paard of pony of een jong paard laten wennen aan een crossparcours. Op zondag, na afloop van de wedstrijden, zullen de eigen leden de strijd met elkaar aan gaan. Zo wordt het jubileumjaar sportief afgesloten.

Meer berichten