Foto: henk ter horst

Joost Somsen wint Chariot Triathlon Eibergen

  Sport

EIBERGEN - Joost Somsen heeft zaterdag de vijfde editie van The Chariot Triathlon Eibergen op zijn naam geschreven: de Eibergenaar wist de drie onderdelen van deze achtste triathlon in 58 minuten en 59 seconden te volbrengen. Tegen het prachtige decor van de Mallumse molen en in het natuurrijke Berkeldal finishte Klaus Schluter uit Vreden als tweede en werd Eddy Lamers uit Groenlo derde. Als eerste vrouw finishte de Utrechtse Joyce Mulder in een tijd van 1 uur en dertien minuten.

Tegen de tweehonderd triatleten gingen zaterdagmorgen van start. Onder de deelnemers onder andere burgemeester Joost van Oostrum, die een week eerder nog tot snelste burgemeester op de fiets werd gekroond bij het NK Wielrennen voor burgemeesters. Van Oostrum staat bekend om z'n sportieve uitdagingen: in juni deed hij ook al mee aan de Rekkense triathlon over min of meer dezelfde afstand.

In totaal gingen 168 individuele deelnemers van start. Daarnaast was er een twintigtal estafette-teams, waarbij de disciplines zwemmen, fietsen en hardlopen werden verdeeld over drie personen. Bij de teams wist eveneens een Eibergs trio te winnen: team Anytime kwam zes minuten sneller binnen dan de tweede groep: team Jan Nikkels uit Vorden.

Door de droogte van de afgelopen maanden was het trouwens nog maar de vraag of de triathlon wel door zou kunnen gaan. Het waterpeil in de Berkel was maar net hoog genoeg om er in te kunnen zwemmen.

Meer berichten