Er worden duizenden bezoekers verwacht bij de NK Autocross Holterhoek op zaterdag 28 en zondag 29 juli. Foto: KACC.
Er worden duizenden bezoekers verwacht bij de NK Autocross Holterhoek op zaterdag 28 en zondag 29 juli. Foto: KACC. (Foto: KACC)

Groot crossfestijn in Holterhoek Arena

  Sport

door Han van de Laar

REGIO - "Komend weekend vindt er weer een Nationaal Kampioenschap Autocross plaats. Dit wordt gehouden op de Holterhoek Autocross Arena en belooft een waar spektakel te worden," geeft Roy Damkot, voorzitter van de Kottense Autocrossclub (KACC) aan. Medebestuurslid Gerald Willemsen: "Je kijkt je ogen uit. De autocrossers zijn heel toegankelijk en je kunt overal rondkijken, ook op het rennerskwartier."

Roy: "Wij houden dit evenement gezamenlijk met de carnavalsvereniging de Waterrott'n uit Eibergen. Gelukkig hebben we een goede crossbaan in de Holterhoek. Het is ideaal daar." Sinds 2008 organiseert De KACC de kampioenschappen. De toebedeling geschiedt via keuze door de Nederlandse Autosport Federatie. In acht jaar tijd is het de vierde keer dat de cross op Holterhoek wordt gehouden. Roy: "We verwachten vier- tot vierenhalfduizend bezoekers. Het is één van de best bezochte crosses van Nederland. Er zijn dan ook zeven categorieën. Van een juniorklasse voor 12-18 jarigen tot aan de superklasse. Die halen gemiddeldes van zo'n 140 kilometer per uur."

De KNAF en KACC hebben een compleet draaiboek klaarliggen. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan is dat meteen reden voor de gemeente Berkelland om een vergunning af te geven. De veiligheid is optimaal gegarandeerd en alle benodigde hulpdiensten staan stand-by, ook bij de verwachte extreme hitte.

Gerald: "Crossen is populair in Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland. De Nederlandse coureurs zijn internationale toppers en hoog in de Europese standen te vinden. Zij doen op zaterdag niet mee aan het NK, maar er komen er wel op zondag om mee te crossen. Voor de op- en afbouw wordt een week uitgetrokken. Op de dagen zelf zijn er zo'n honderd vrijwilligers actief."

De cross is 28 en 29 juli. Het programma begint om 9.15 uur, de finales vanaf 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro inclusief parkeren. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.
Zie ook op Facebook: Holterhoek Autocross Arena.

Meer berichten