Dit jaar is er een volledig nieuwe route met een nieuwe pauzelocatie bij Bolster Wintersport aan het Spilbroek 3 in Neede.
Dit jaar is er een volledig nieuwe route met een nieuwe pauzelocatie bij Bolster Wintersport aan het Spilbroek 3 in Neede. (Foto: )

Noabersveldtoertocht ook dit jaar een uitdagende rit

  Sport

Neede - Wieler- en Toerclub Neede houdt net als voorgaande jaren weer de Noabersveldtoertocht. Deze tocht wordt verreden op zondag 24 juni.

Er wordt gestart bij de kantine van de Needse IJsbaan aan de Waterleidingdijk 2 tussen 8.30 en 10.00 uur.

De afstanden zijn 35, 45 en 50 km en er wordt gefietst door de prachtige omgeving van Neede. Het buitengebied van onder meer Rietmolen, Eibergen en Haarlo wordt aangedaan.

Dit jaar is er een volledig nieuwe route met een nieuwe pauzelocatie bij Bolster Wintersport aan het Spilbroek 3 in Neede.

De oude route is door de komst van de nieuwe N18 niet meer te gebruiken, vandaar de geheel nieuwe opzet van de Noaberveldtoertocht.

"We hebben nog meer privéterreinen toegevoegd aan de route, waardoor het toch een uitdagend traject is geworden", aldus een woordvoerder van de WC. "Met dank aan alle particulieren die hun grond beschikbaar stellen."

Het 'huistraject' zal ook dit jaar niet ontbreken: de Needseberg. Hier ligt een parcours dat nogal wat behendigheid en techniek verreist. Voor deelname betalen NTFU-leden 4 euro en niet-leden 5 euro. Jeugd tot 15 jaar fietst gratis mee.

Meer berichten
Shopbox