Al 25 jaar 'leert' Piet de Wit de jeugd schaatsen. Bij z'n afscheid van de ESF werd het schoolschaatsproject daarom naar hem vernoemd.
Al 25 jaar 'leert' Piet de Wit de jeugd schaatsen. Bij z'n afscheid van de ESF werd het schoolschaatsproject daarom naar hem vernoemd. ( )

Schoolschaatsproject draagt nu Piet de Wits naam

  Sport

Eibergen - Het schoolschaatsproject Blij dat ik glij van de Eibergse Sport Federatie heet sinds dinsdag 12 juni het 'Piet de Wit schaatsproject'. De naam werd bekendgemaakt tijdens de ledenvergadering, waarin Piet de Wit afscheid nam als bestuurslid van de Eibergse Sport Federatie (ESF).

Federatie-voorzitter Schot dankte De Wit namens de Eibergse, Rekkense en Beltrumse sportverenigingen voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren en voor alles wat hij heeft betekend voor de sport in Eibergen. Piet de Wit is in 1984 een van de oprichters van de ESF en hij heeft 34 jaar onafgebroken deel uitgemaakt van het bestuur. Hij stond aan de basis van de professionalisering van de organisatie en was 25 jaar het boegbeeld van de jaarlijkse sportverkiezingen.

Ook stond De Wit aan de wieg van het succesvolle schoolschaatsproject. Een samenwerking van de ESF en de Eibergse IJsvereniging, die leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Beltrum, Eibergen en Rekken de kans biedt in vier lessen de beginselen van het schaatsen onder de knie te krijgen op IJsbaan Twente in Enschede.

Meer berichten