Zomeravondcompetitie Stofwolk slaat aan

  Sport

EIBERGEN - De vernieuwde opzet van de zomeravondcompetitie van wielervereniging RTC De Stofwolk blijkt een schot in de roos. Niet alleen is er sprake van een recordaantal deelnemers, maar ook wordt meer dan ooit op het scherpst van de snede gestreden. Vanwege de invoering van onder meer een sprintklassement.

Er zijn nu drie wedstrijden verreden. De vernieuwde opzet van deze competitie - die al sinds mensenheugenis op het sportpark De Bijenkamp wordt gehouden - heeft ertoe geleid dat behalve veel vertrouwde gezichten ook een groot aantal nieuwe renners zich heeft ingeschreven. "Dat nu ook meerdere categorieën jeugdrenners kunnen deelnemen, is een absolute meerwaarde voor dit evenement", aldus woordvoerder Richard te Vaarwerk. Volgens Te Vaarwerk is de competitie voor jeugdrenners de ideale gelegenheid te wennen aan de hoge snelheden in het seniorenpeloton. "Dit maakt de overstap naar de amateurs uiteindelijk gemakkelijker."

Een van de nieuwe elementen in de competitie is dat er wekelijks wordt gestreden om de felbegeerde sprinttrui. De Eibergse sportschoolhouder/coach Antoine van Brummelen voert dit klassement aan.

Meer berichten