Foto:

Gymnastiekfeest NGV bij de beesten af!

  Sport

Neede - De tweejaarlijkse uitvoering van de Needse gymnastiekvereniging in de Spilbroekhal te Neede was zondag een groot succes. Dik zeshonderd bezoekers genoten van de athletische strapatsen van zo'n tweehonderd kinderen.

Het thema was 'beestenboel' en dat thema was mooi uitgewerkt. De zaal was omgetoverd tot een theater: met Afrikaanse muziek, djembéspelers en geweldige lichteffecten. Kinderen betraden de hal als panter, haai, pinguïn of aap. Na het gezamenlijke openingsnummer op de klanken van de Lion King liet elke groep zijn eigen act zien. Een greep uit het aanbod: De senioren lieten op de grote trampoline mooie sprongen zien. Daarna kwamen, heel aandoenlijk, de kleuters als pinguïn van de glijbaan glijden en dansten de peuters in het dierenbos, waarbij de ouders de bomen waren.

Na de pauze waren onder meer de vaders aan de beurt, die lieten zien hoe zij acrogym deden met hun dochters. De jongens kwamen als Nemo's over de gymvloer aangerold op plankjes met wieltjes, alsof ze vrolijk ronddobberden in de zee. De uitvoering werd afgesloten met wolven, die prachtige sprongen maakten op de tumblingbaan en tijgers die hun kunsten vertoonden op de trampoline.

Foto's: Appie Bosch

Meer berichten