Eind april zijn de Berkelruiters de gastheer op het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Foto: Boelo Meijer Fotografie
Eind april zijn de Berkelruiters de gastheer op het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Foto: Boelo Meijer Fotografie (Boelo Meijer Fotografie)

Twee dagen van gehinnik, getrappel en gezelligheid op De Maat

  Sport

EIBERGEN – Op zaterdag 28 en 29 april is rijvereniging PC & LR de Berkelruiters de gastheer op het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Dit jaarlijkse springconcours op het terrein van De Maat is één van de eerste buitenconcoursen in de regio.

Deze twee dagen zijn gevuld met een gevarieerd programma voor zowel de dressuur- als springruiter. Ponyruiters kunnen zaterdag starten in de klassen BB tot ZZ springen en in de klassen BB tot L2 dressuur. Na het grote succes van vorig jaar wordt dit jaar de tweede editie van het teamspringen gehouden. Het teamspringen bestaat uit drie deelnemers die met elkaar dezelfde hoogte springen en gaan voor de snelste tijd en de minste fouten. 's Middags staan de klasse BB tot ZZ springen voor paarden op het programma en op zaterdagavond de 40+ springwedstrijd georganiseerd door Seniorenclub Achterhoek. Er kan gestart worden in de klasse B tot ZZ.

Op zondag worden de klasse BB tot ZZ en nationaal 1.40 verreden. Nieuw op het programma op zondag 29 april is de dressuurklasse BB tot L2 voor de paarden.

Tijdens het springconcours is er een strodorp met verschillende stands en een springkussen voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom op wandelpark De Maat, op loopafstand van het centrum van Eibergen. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op

www.berkelruiters.nl

Meer berichten