Leerlingen konden onder meer kiezen voor tennis op de banen van TV Neede.
Leerlingen konden onder meer kiezen voor tennis op de banen van TV Neede.

Leerlingen Assink Neede stuk wijzer na sportmodules SFB

  Sport

Leerlingen van Het Assink Lyceum locatie Parallelweg Neede zijn de afgelopen weken een stuk wijzer geworden wat betreft de sportclubs in Neede. Dit danzijk de sportmodules die waren georganiseerd in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland (SFB).

Neede - De negentig vierdejaars VMBO TL-leerlingen konden tijdens vier verschillende modules kiezen uit vier verschillende sporten per keer. Dit keer kwamen aan bod: tennis op de banen van TV Neede, voetbal bij Sportclub Neede, survival bij de Survivalrunners van D'RAN en hip hop onder leiding van Assink-docenten.

John Willemsen van de SFB legt uit: "De groepen kregen twee keer een uur les op twee maandagochtenden en in totaal dus vier keer twee uur. Per module konden de leerlingen zich inschrijven bij een van de takken van sport die werden aangeboden. Zij kregen dan twee keer achter elkaar les met dezelfde groep leerlingen van dezelfde trainer. Op deze manier kon er dieper op de stof worden ingegaan en kregen de leerlingen een goede indruk van de sport en de vereniging. Het was de bedoeling te laten zien hoe leuk sport kan zijn en dat er veel meer te doen is dan de sport waar ze vaak in het voorgezet onderwijs mee stoppen."

Kijk voor de foto's en filmpjes op www.sportfederatieberkelland.nl 

Meer berichten
Shopbox