Foto: Wilma Frentz

Beltrumse Livv Arink Gelders kampioen

  Sport

Beltrum - De Beltrumse Livv Arink, lid van de Grolse Ponyclub, is zaterdag in Putten Gelders springkampioen geworden met haar pony Flower in de klasse M, categorie C. Livv, deelneemster aan het Stimuleringsplan KNHS, presteerde het afgelopen half jaar al goed. Zo werd ze Kringkampioen in de voorselectie naar de Gelderse kampioenschappen toe. 

De verwachtingen voor de wedstrijd van zaterdag waren dan ook hooggespannen. Dit zorgde voor enige stress bij Livv, maar dit werd door de instructeurs van de Grolse Ponyclub goed opgepakt.

"Tot ongeveer anderhalve week voor de wedstrijd was het nog spannend of Livv überhaupt deel kon nemen. Door wat extra tijd, aandacht en stimulans aan haar te geven, kwam ze gelukkig door het dipje heen waarin ze zat en zie hier het resultaat", aldus Dennis Schurink, een van de instructeurs bij de ponyclub.

Tijdens de kampioenschapswedstrijd afgelopen zaterdag bij PSV Hippisch Verband in Putten (Gld.) liep Livv een foutloos parcours. Hierdoor ging ze door naar de barrage. In de barrage had ze een kleine weigering. Maar doordat de andere combinatie er in de barrage een balkje afgooide en een weigering had, won Livv alsnog.

Door haar overwinning zal Livv 24 maart a.s. deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Meer informatie hierover en over de Grolse Ponyclub vind je op www.degrolseveste.nl

Meer berichten