De loopgroep van Sp. Haarlo verzorgt op 13 januari de 'Haarlo-op Nieuwjaarsloop'.
De loopgroep van Sp. Haarlo verzorgt op 13 januari de 'Haarlo-op Nieuwjaarsloop'.

Haarlo-op biedt voor elke loper wel wat wils

  Sport

De loopgroep van Sp. Haarlo verzorgt zaterdag 13 januari de 'Haarlo-op Nieuwjaarsloop'. De eerste editie was in 2015, maar toen was de benaming uiteraard anders. De loop stond in het teken van het 50-jarig bestaan van de voetbalclub.

Haarlo - Daarna is de loopgroep gevraagd om de organisatie op zich te nemen. In overleg is besloten om de datum te verzetten naar januari, waarmee ook de huidige naam een feit werd. In eerste instantie deden vrijwel alleen leden van Sp. Haarlo mee. Dat moet anders, vindt de organisatie. "Hardlopen is enorm populair, dus hebben we getracht om voor iedere loper een afstand uit te zetten. De parcoursen zijn iets aangepast, maar nog steeds laten we de mooie omgeving van Haarlo zien. De route van 4 km is grotendeels verhard en loopt deels langs de Berkel om te finishen op het sportpark. De route van 8 km is deels verhard, en gaat deels over bospaden. Hierbij komt de loper door het mooie Wolinkbos. De route van 14,3 km heeft alles in zich: fietspaden, zandpaden en bospaadjes en voert langs houtwallen en kanaaltjes.

Het is mogelijk om je ter plekke in te schrijven van 11.45 tot 12.45 uur. De start is om 13.00 uur op het sportpark. Inschrijven kost 5 euro. Lever je het startnummer na afloop in, dan krijg je een consumptiemunt. Ook is er de gelegenheid om na afloop te douchen. Voor meer informatie ga je naar de site van Sp Haarlo: www.sphaarlo.nl

Meer berichten
Shopbox