Bijna tachtig kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum hebben vier maandagen geschaatst op IJsbaan Twente.
Bijna tachtig kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum hebben vier maandagen geschaatst op IJsbaan Twente.

Schaatsdiploma voor 76 ijskoude talenten

  Sport

Een kleine tachtig kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Eibergen, Rekken en Beltrum hebben vier maandagen geschaatst op IJsbaan Twente. Dat ging met vallen en opstaan. Maandag 4 december was de laatste les.

Enschede - Op maandag 4 december was de laatste schaatsles van het 4 weken durende Rotor B.V. schaatsproject 'Blij dat ik glij 2017' van de Eibergse Sport Federatie (ESF) en de Eibergse IJsvereniging op IJsbaan Twente.

Er deden 76 kinderen mee uit de groepen 7 en 8 uit Eibergen, Rekken en Beltrum.

De laatste les werden alle geleerde oefeningen nog een keer goed getest tijdens het schaatsexamen. Bij het examen kwamen aan bod: remmen, vallen, slalom en onder poortjes door schaatsen.

Het examen werd afgesloten met een mini-marathon, waar men in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes diende te schaatsen. Uiteindelijk leverde dit voor iedereen een schaatsdiploma op. De schaatstrainers van IJsbaan Twente en van de Eibergse IJsvereniging hebben weer goed werk geleverd, net als Hartemink Touringcarbedrijf. De vervoerder bracht de kinderen elke maandag naar Enschede en haalde ze daarna weer op.

Kijk voor alle foto's en filmpjes op

sportfederatieberkelland.nl

Meer berichten
Shopbox