Bridgeclub Neede en Omstreken heeft op dit moment 70 leden. De oudste leden zijn 95 en 94 jaar. Van Til: "Bridgen houdt je bij de tijd en actief. Het jongste lid is 53 en we hopen door een nieuwe cursus nog meer leden in die leeftijdscategorie te krijgen."
Bridgeclub Neede en Omstreken heeft op dit moment 70 leden. De oudste leden zijn 95 en 94 jaar. Van Til: "Bridgen houdt je bij de tijd en actief. Het jongste lid is 53 en we hopen door een nieuwe cursus nog meer leden in die leeftijdscategorie te krijgen."

'Bridgen houdt je bij de tijd en actief'

  Sport

Bridgeclub Neede en Omstreken bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 16 december, vanaf 13.45 uur bij café-restaurant de Olde Mölle. Na een feestelijke én smakelijke ontvangst spelen de leden een jubileumdrive. Hiervoor worden door meerdere sponsoren prijzen beschikbaar gesteld. De dag wordt afgesloten met een stamppotbuffet voor de leden.

Neede/Borculo - Op 12 december 1967 werd in café Marktzicht in Borculo een bridgeclub opgericht. Deze club startte met 21 leden. Er werd bij meerdere locaties in Borculo gespeeld. Na Markzicht volgden Hargeerds, Kerkemeyer, De Ploeg en Peters.

Verhuizing

Begin jaren zeventig werden de eerste Needenaren lid. Van die generatie zijn Hildegard Zacharias en Jopie Peuscher - die overigens al snel naar Borculo verhuisde - nog altijd lid. Er komen nadien steeds meer Needenaren bij de club. Sinds eind jaren tachtig wordt er zelfs gespeeld in Neede, bij café-restaurant de Olde Mölle.

Onder Gerrit Molenveld, de toenmalige wedstrijdleider, werd het aantal avonden uitgebreid van een naar twee keer per maand. Anno nu wordt er al jaren wekelijks competitie gespeeld op de donderdagavond.

Janny van Til - te Velthuis is secretaris van de club. Zij is enthousiast over het spelletje: "Wat er zo leuk is aan bridgen? De spelregels van het bridgen zijn absoluut niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Het spel heeft schier eindeloze mogelijkheden. Voordeel van het bridgen boven de andere kaartspelen is het feit dat je met slechte kaarten goed kunt spelen. Je kunt een bridgecursus ook oppakken als een uitdaging voor de geest. Het is een fantastische manier om geestelijk actief te blijven en met veel mensen een hobby te delen. Het sociale aspect is hierbij heel belangrijk."

Nieuwe naam

Eind 1989 werden voor het eerst statuten en een huishoudelijk reglement vastgesteld. De club kreeg de naam Bridgeclub Borculo Neede en haar domicilie werd Borculo. Dit gebeurde op initiatief van de toenmalige voorzitter Jan Haasdijk, die in Borculo woonde. Op 9 maart 2017 werd een wijziging in de statuten aangebracht, waarbij de naam veranderde in Bridgeclub Neede en Omstreken. De vestigingsplaats werd Neede. Leden komen behalve uit Neede en Borculo onder meer uit Haaksbergen en Eibergen.

Negentigers lid

Bridgeclub Neede en Omstreken heeft op dit moment 70 leden. Het oudste lid is 95 jaar. Van Til: "Bridgen houdt je bij de tijd en actief. Het jongste lid is 53 en we hopen door een nieuwe cursus nog meer leden in die leeftijdscategorie te krijgen."

Meer berichten
Shopbox