Logo berkelnieuws.nl


De Heren 640 kg trokken, na een zinderende finale tegen Zwitserland, een zilveren medaille over de streep.
De Heren 640 kg trokken, na een zinderende finale tegen Zwitserland, een zilveren medaille over de streep.

Dubbel goud en zilver voor touwtrekkers TTV Heure

  Sport

Op de EK touwtrekken, die afgelopen weekend in het Engelse Southport werden gehouden, hebben de leden van TTV Heure uit Borculo goed gepresteerd.

Borculo - In de Heren 680 kg klasse wisten ze een zilveren medaille te behalen bij het kampioenschap voor clubteams. Enkele leden deden mee als gasttrekker bij Waltenschwill Kallern en bezorgden de Zwitsers het brons.

In het nationale team behaalden de Borculoërs goud in de klasse Heren 720 en 680 kg. In Heren 640 kg trokken ze, na een zinderende finale tegen Zwitserland, een zilveren medaille over de streep.

Het nationale team in de Mix 600 kg, met wederom leden van TTV Heure, eindigde op een vierde plaats. Ook in het nationale jeugdteam U18 stonden leden van TTV Heure. Dit nog erg jonge team haalde tevens een vierde plaats.

De bondscoaches van al deze nationale teams zijn ook leden van de Borculose club. Na ook al in vier klassen Nederlands kampioen te zijn geworden en een zilveren plak te hebben gehaald in de Damesklasse, werd er met het nationale team zilver gehaald in de Heren 700 kg-klasse op de World Games in Wroclaw, Polen.

Het touwtrekjaar 2017 is daarmee uiterst succesvol verlopen voor Nederlands oudste touwtrekclub.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox