Logo berkelnieuws.nl


Soepele volleyballers dankzij turnoefeningen

  Sport

Eibergen - Louis van Gaal zei het al: gymnastiek is de basis van alles en erelid Eric Stam van volleybalclub Boemerang zei, toen hij nog trainer was, dat hij kon zien wie van zijn pupillen op gymnastiek had gezeten en wie niet.

Met dit in het achterhoofd zijn begin dit jaar beide verenigingen met elkaar gaan overleggen of het mogelijk is om kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar in een gezamenlijk project hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Henja van Dinter van Boemerang en Mark Elschot van Odival gaan de plannen uitwerken.

De pilot van dit innovatieve samenwerkingsproject start in oktober met drie gratis inloop-lessen van Odival in de Pickerhal van 17 tot 18 uur. Begonnen wordt op 6 oktober. De lessen zullen voornamelijk bestaan uit grondgymnastiek, balvaardigheidsoefeningen, samenwerkingsspellen en oog-handcoördinatie. Het is de bedoeling dat de lessen elke keer weer bestaan uit andere leuke, uitdagende oefeningen.

Beide verenigingen hopen dat het proeven aan deze activiteiten er toe leidt dat de deelnemers na de proef blijven en zich verder ontwikkelen. Info: henjavandinter@gmail.com

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox