Logo berkelnieuws.nl


Zilver voor touwtrekkers Heure op Wereldspelen

  Sport

Borculo - De touwtrekkers van het Borculose TTV Heure hebben afgelopen weekend, aangevuld met enkele spelers van andere Nederlandse clubs, op de World Games in Wroclaw in Polen een zilveren medaille gehaald in de categorie Heren 700 kg.

De World Games zijn de Olympische Spelen voor die sporten die niet op de officiële Spelen aan bod komen. TTV Heure leverde het merendeel van de mannen voor de nationale selectie in de klasse tot 700 kg. De zes beste landen van de wereld maken uit wie zich vier jaar lang kampioen mag noemen. In 2013 was Heure ook al de hofleverancier in deze klasse, toen won Nederland het goud.

Met slechts één wijziging in de opstelling van 2013, was hen er alles aan gelegen om ook nu op het hoogste treetje te komen. Na de poulewedstrijden stond Oranje tweede. In de halve finale werd er gewonnen van Groot-Brittannië, waarna de finale tegen Zwitserland wachtte. De Zwitsers namen revanche voor de in 2013 in Colombia verloren finale.

Eind september wacht TTV Heure een volgende uitdaging: het EK. TTV Heure wist begin juli in de klassen Heren 640, 680, 720 en Mix 600 de selectiewedstrijden te winnen, waardoor ze Nederland mogen vertegenwoordigen op dit EK in Engeland.

reageer als eerste
Meer berichten
CustomHtml_1