Logo berkelnieuws.nl


Basisscholieren maken kennis met spannende variant op volleybal

  Sport

Eibergen - De laatste gymlessen van juni stonden voor twee basisscholen in Eibergen in het teken van de smashbal. De Menno ter Braakschool en Op d'n Esch kregen van een trainer van de volleybalbond les in de eerste beginselen van smashbal. een eenvoudige variant op volleybal. Voor de Regenboog stond ook een les ingepland, maar door verhindering van de trainer ging deze niet door.

Smashbal is een vorm van volleybal, waarbij het smashen erg belangrijk is. De gedachte er achter is dat op deze manier het toch wel wat moeilijke spelletje volleybal aantrekkelijker gemaakt kan worden. De trainingen werden verzorgd in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland(SFB) en een aantal vrijwilligers van de volleybalvereniging Boemerang. In eerste instantie was het plan om de groepen 7 en 8 te bedienen, maar uiteindelijk deden bijna alle groepen van de twee scholen mee.

Kinderen die graag beter willen worden in smashbal of volleybal kunnen een paar gratis trainingen volgen bij Boemerang. Info: www.vvboemerang.nl

reageer als eerste
Meer berichten