De delegatie op de grens bij Rotering in Oldenkotte.
De delegatie op de grens bij Rotering in Oldenkotte. (Foto: PR)

'Regels worden ook bepaald door luisterende politici'

  Politiek

Berkelland - Annie Schreijer-Pierik en Henk Jan Ormel werden maandag 13 mei ontvangen en rondgeleid door CDA-Berkelland.

De bekende Europarlementariër uit Hengevelde en de EP-kandidaat uit Hengelo Gelderland genoten de lunch bij Rotering in Oldenkotte, waar zij in gesprek gingen met burgemeester Joost van Oostrum en zijn collega's van Haaksbergen en Vreden en verschillende lokale CDA-coryfeeën. Daarbij kwamen allerlei zaken op tafel die spelen in het grensgebied en waarbij Europese regels het verschil kunnen maken.

Daarna ging het per bus de gemeente door. Bij KMG in Neede vertelde eigenaar Albert Kroon over de kermisattracties die zij ontwerpen en assembleren en bij TRiOS Precision Engineering in Neede vertelde eigenaar Hielke Dijkstra over zijn ontwikkelbedrijf en specifieke innovaties die zij voor grote multinationals doen. "Indrukwekkend dat een bedrijf in Neede innovaties maakt met wereldwijde impact", was een van de reacties.

Aan het eind van de middag kon geconcludeerd worden dat er veel kennis en kunde in Berkelland zit, die wereldwijd geëxporteerd wordt en dat Brusselse regelgeving niet alleen bepaald wordt door lobbyisten van multinationals, maar zeker ook door politici die willen luisteren naar haar inwoners. CDA-Berkelland vond het een geslaagd werkbezoek.

Meer berichten