Eigen foto

Maikel van der Neut (36) kandidaat-wethouder CDA Berkelland

  Politiek

Berkelland - Maikel van der Neut (36) is voorgedragen als wethouder namens het CDA Berkelland. Van der Neut volgt Patricia Hoytink-Roubos op, die burgemeester wordt van de gemeente Overbetuwe.

Hij had bij z'n intrede bij het CDA al wel laten doorschemeren dat hij ooit eens wethouder zou willen worden, maar dat de partij na slechts één jaar raadlidmaatschap al bij hem zou uitkomen, was wel een verrassing, liet hij weten tijdens de persconferentie op dinsdag 9 april, de dag van z'n voordracht. 

Patricia Hoytinks vertrek betekende voor het CDA Berkelland de start van de zoektocht naar een nieuwe wethouder. Fractievoorzitter Gerard Hilhorst gaf toen direcht aan een goede kandidaat te willen voor het CDA én voor Berkelland. Hiervoor zijn diverse gesprekken gevoerd, onder andere met het bestuur van CDA Berkelland, en zijn fractieleden en -volgers gepolst. Op basis hiervan heeft de fractie een profielschets opgesteld en die matchte kennelijk prima met Van der Neut. Hij werd in elk geval unaniem voorgedragen als opvolger van Hoytink.

Van der Neut is 36 jaar en getrouwd met Cher. Ze wonen met hun dochter van 8 en zoon van 4 in Neede. Hij was de afgelopen 13 jaar werkzaam voor de Rabobank. 

De voordracht van Maikel van der Neut als wethouder zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 16 april. Als raadslid voor het CDA zal Wim de Ruiter de plek innemen die vrijkomt door het vertrek van Maikel van der Neut als raadslid. Wim is woonachtig in Neede.

Meer berichten