Burgemeester Joost van Oostrum en fractieleden met jongeren die de voorbereidingen hebben gedaan. Foto: Guido Bogert Fotografie.
Burgemeester Joost van Oostrum en fractieleden met jongeren die de voorbereidingen hebben gedaan. Foto: Guido Bogert Fotografie. (Foto: Guido Bogert Fotografie)

Jongerenraad Berkelland komt eraan

  Politiek

door de gemeente Berkelland

BERKELLAND - De gemeenteraad heeft onlangs besloten een jongerenraad in te stellen. Het raadsvoorstel is gemaakt samen met verschillende jongeren uit de gemeente Berkelland. Jongeren zijn en worden tot nu toe nog nauwelijks betrokken bij de lokale politiek. Toch heeft de jongere inwoner van Berkelland uitgesproken meningen en creatieve ideeën. En die mogen gehoord worden. Alle fracties in de gemeenteraad zijn ontzettend trots dat de jongerenraad er nu komt en kijken uit naar een fijne samenwerking.

Werkgelegenheid in Berkelland, evenementen, uitgaansgelegenheden en geschikte woningen voor starters. Dit zijn maar een paar voorbeelden van onderwerpen waar de Jongerenraad gevraagd en ongevraagd advies over kan geven.De gemeenteraad vindt het belangrijk dat de jongere inwoner van Berkelland meedenkt, meepraat en meedoet. Dit biedt inzicht in de leefwereld van jongeren en zo kunnen de belangen van jongeren een plek krijgen in de gemeentelijke besluiten. Het draagt bij aan het begrip voor lokale democratie en het vergroten van vertrouwen. Ook organiseert de Jongerenraad evenementen en activiteiten die de gemeenteraad, het college en jongeren dichterbij elkaar brengt.

Aanmelden
Jongeren van 15 tot en met 27 jaar kunnen zich vanaf nu tot 26 november aanmelden om lid te worden van deze nieuwe jongerenraad.
"Voor de Jongerenraad Berkelland zijn we op zoek naar een enthousiaste groep jongeren die in actie komt om de gemeente aantrekkelijk te maken en te houden voor jongeren. De Jongerenraad is een plek om ideeën en plannen te ontwikkelen en te zorgen dat jongeren gehoord worden", aldus een woordvoerder van de gemeente.

"Ben jij tussen de 15 en de 27 jaar, woon je in de gemeente Berkelland en wil jij je voor minimaal één jaar actief inzetten voor jongeren? We zoeken een groep jongeren van minimaal acht en maximaal twintig leden uit alle kernen van de gemeente Berkelland. Stuur dan een mail met een korte motivatie of een (link naar een) kort filmpje naar griffie@gemeenteberkelland.nl. Vermeld daarbij ook je naam, woonplaats en informatie over school of werk."
Na de sluiting van de reactietermijn op 26 november volgen er eventueel gesprekken met de jongeren.

"Voor de Jongerenraad is het van belang dat jongeren flexibel, zelfstandig, creatief en enthousiast zijn. Daarnaast is een proactieve en kritische houding belangrijk. Jongeren moeten minimaal een jaar lid blijven en 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn. Daarnaast is er maandelijks minimaal één vergadering."

Actieve jongeren krijgen een vergoeding van 100 euro per jaar. Ook mag de Jongerenraad jaarlijks een excursie voor de leden organiseren.

Vragen
Voor vragen kan gebeld worden met Marina Stel van de griffie, op 0545 - 250 801.

Meer berichten