Inwoners Berkelland hebben nu keuze uit collectieve verzekeringen

  Politiek

Berkelland - Inwoners met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau kunnen vanaf 1 januari kiezen via welke verzekeraar zij willen deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling. Deze regeling bestaat al langer en werd tot nu toe alleen uitgevoerd door Menzis. Met ingang van 2018 is het mogelijk om niet alleen via Menzis, maar ook via InTwente of Salland Zorgverzekeringen deel te nemen aan de collectieve ziektekostenregeling.

In samenwerking met de drie zorgverzekeraars heeft de gemeente de mogelijkheden tot deelname aan de collectieve ziektekostenregeling verruimd. Zo is er meer keuze en zijn er meer mogelijkheden om een ziektekostenregeling af te sluiten.

In aanmerking komen inwoners met een inkomen tót 130 procent van de bijstandsnorm. Zo mag een echtpaar of stel dat samenwoont en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft maximaal (per 1 juli 2017) 1.832,10 verdienen. Een stel dat al wel AOW ontvangt, mag maandelijks maximaal 1.969,16 euro op de rekening bijgeschreven krijgen.

Inwoners die meer willen weten of denken aan overstappen, kunnen terecht op de website www.gezondverzekerd.nl (vul Berkelland in). Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de overstapcoaches van Menzis, InTwente of Salland Zorgverzekeringen.

Meer berichten
Shopbox