Logo berkelnieuws.nl


Alle deelnemers met van links naar rechts Tess Harkink, Arno Lutke Willink, Luuk Koeleman, Ties Koeleman, Muriëlle Oonk, Ramon Oonk, Luuk Harkink, Bram Dolleman en Koen Koeleman.
Alle deelnemers met van links naar rechts Tess Harkink, Arno Lutke Willink, Luuk Koeleman, Ties Koeleman, Muriëlle Oonk, Ramon Oonk, Luuk Harkink, Bram Dolleman en Koen Koeleman.

Luuk Harkink verslaat dit jaar zus Tess wél

  Landbouw / Visserij

Onder prima weersomstandigheden heeft zaterdag de jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo e.o. plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen en hun kalfjes al twee keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben zijn opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name de omgang van het kind met het kalf telt zwaar. De eerste prijs ging naar Luuk Harkink uit Haarlo met zijn kalf Marlena. Tweede werd Tess Harkink, ook uit Haarlo, Wilhelmina 181. De derde plek werd bezet door Muriëlle Oonk uit Noordijk met haar kalf Jantje 29.

Borculo/Haarlo - Juryleden Gerrit Geerdink uit Noordijk en Derk te Brinkhof uit Ruurlo, al jaren het vaste jurykoppel, bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun netjes getoiletteerde kalf en vervolgens konden ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.


Melktap

De juryleden waren blij verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers, zodat er volgens hen ook alleen maar winnaars waren en geen verliezers door de onderling kleine verschillen. In totaal deden er negen kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd, waaronder twee meisjes. De prijsuitreiking was 's avonds bij De Melktap in Geesteren.

De wisselbeker ging dit jaar dus naar de 10-jarige Luuk Harkink. Vorig jaar zag hij de prijs nog net aan zijn neus voorbij gaan, toen zusje Tess de beste was van allemaal. Nu werd Tess tweede.

Tijdens de eindkeuring zelf was er ook een prijs te verdienen voor het beste toilet. Deze werd gewonnen door Arno Lutke Willink uit Geesteren met zijn kalf Janine 113. Luuk Harkink won eveneens de prijs voor de beste omgang. Muriëlle Oonk kreeg nog een extra onderscheiding, omdat ze dit jaar voor de vijfde keer mee deed. Haar broer Ramon eindigde als vierde met zijn kalf Ankie 30.

1 reactie
Meer berichten