Foto: Bibliotheek Oost-Achterhoek

In de bibliotheek zit nu een technologielab

  Ingezonden

RUURLO - In de bibliotheek Ruurlo aan de Dorpsstraat 74 start vanaf woensdag 7 november het zogenaamde Bieblab. Op de eerste woensdagen van de maand november en december kan iedereen in Ruurlo kennis komen maken met 21ste eeuwse vaardigheden. "Het Bieblab is er speciaal voor iedereen van 9 tot en met 14 jaar, maar natuurlijk zijn ook alle andere belangstellenden welkom", aldus een woordvoerder. De toegang is gratis.

Tijdens het Open Bieblab kan iedereen kennis komen maken met nieuwe technologieën als robotica, 3D ontwerpen, virtual reality en programmeren. De maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen op dit gebied gaan steeds sneller. Het doel van het nieuwe Bieblab is om iedereen bekend te maken met moderne technologieën. Daarom heeft de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Ruurlo een ruimte ingericht als een technologielab. Hier kunnen kinderen hun eigen 3D-ontwerp uitprinten op een 3D-printer, rondkijken in hun zelf ontworpen wereld met een VR-bril, een robot besturen of een spelletje programmeren.

De realisatie van het Bieblab is mede mogelijk gemaakt door een donatie van het departement Ruurlo van de 'Maatschappij tot Nut van 't Algemeen'.

Meer berichten