Vijfentwintig deelnemers van het valpreventieprogramma Beweeg Zeker zijn mee geweest.
Vijfentwintig deelnemers van het valpreventieprogramma Beweeg Zeker zijn mee geweest. (Foto: Sport Federatie Berkelland)

65-plussers van Beweeg Zeker op 'schoolreisje' naar Doetinchem

  Ingezonden

door Sport Federatie Berkelland

BERKELLAND - Vijfentwintig deelnemers van het valpreventieprogramma Beweeg Zeker hebben op donderdag 25 oktober een uitstapje gemaakt naar het Zlimthuis in Doetinchem. Beweeg Zeker is een valpreventieprogramma ontwikkeld door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

In de vroege morgen stond de bus in Rekken klaar om de eerste groep deelnemers op te halen. De chauffeur vervolgde zijn weg naar Borculo en Ruurlo, waar de twee andere groepen ook instapten.Aangekomen op locatie werd de groep in twee groepen opgesplitst. Een groep begon met een rondleiding door het Beleefhuis van Zlimthuis.

De medewerker liet allerlei slimme toepassingen ziet om het eigen huis veiliger te maken, zoals een wandelstokhouder, een spray om de badkamervloer stroever te maken, een slimme deurbel en nog veel meer. In het Beleefhuis is een woning nagebootst waar alle slimme aanpassingen direct in de praktijk zichtbaar zijn.

De tweede groep begon met een spel genaamd 'dobbel je fit'. Dit spel werd gespeeld onder leiding van de SFB en onder het genot van een kopje koffie of thee met appelgebak. Het spel werd in teamverband gespeeld. De verschillende teams beantwoordden kennisvragen en voerden beweegopdrachten uit. Dit stond uiteraard in het teken van valpreventie. Na 45 minuten wisselden de groepen om.

Als afsluiting kochten de deelnemers nog handige hulpmiddelen om hun huis direct aan te kunnen passen. Daarna volgde er nog een gezellige busreis naar huis.

Nieuwe serie
De nieuwe valpreventiecursussen starten in maart 2019. Mensen die over de cursus of Zlimthuis meer informatie willen, kunnen contact opnemen via 0545- 47 67 27 of via mail: info@sportfederatieberkelland.nl.

Meer berichten