De jongeren gaan in teams van maximaal vijf personen aan de slag met Minecraft.
De jongeren gaan in teams van maximaal vijf personen aan de slag met Minecraft. (Foto: Bibliotheek Oost-Achterhoek)

Bouw er deze zomer op los tijdens de bouwwedstrijd Minecraft XL

  Ingezonden

EIBERGEN - In de zomervakantie, op vrijdag 10 augustus, kunnen Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd in de Bibliotheek Eibergen. Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar oud worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. De inschrijving is inmiddels van start gegaan.

In navolging van het succes van Minecraft Evenementen in andere steden is het nu tijd voor een bouwwedstrijd in Eibergen.

De toegangsprijs is 15 euro. Aanmelden en kaarten bestellen kan op de website van de bibliotheek. Voor deze activiteit kan geen gebruik worden gemaakt van de strippenkaart.In teams van maximaal vijf jongeren gaan deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen lege weiland.

Geheim
De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment, voorbereiden is dus niet mogelijk. Alle deelnemers krijgen een leenlaptop met het spel, je hoeft dus niets van huis mee te nemen.

Team samenstellen
Vooraf krijgen deelnemers de mogelijkheid om met hun vrienden een eigen team samen te stellen. Individuele deelnemers worden ter plekke in teams gedeeld en gaan – samen met hun nieuwe game-vrienden – de strijd aan tegen de andere spelers.In totaal kunnen 60 kinderen deelnemen: 30 in de ochtendgroep van 10.30 tot 13.00 uur en 30 in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur.Het winnende team van elke ronde krijgt een felbegeerde legobokaal.

Populaire Minecraft
Minecraft is een onder jongeren immens populaire spel waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout en meer. De jongeren bouwen bij het spel Minecraft met van alles.

Meer berichten