Logo berkelnieuws.nl


Elke vrouw kan getroffen worden door borstkanker. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe meer er aan gedaan kan worden.
Elke vrouw kan getroffen worden door borstkanker. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe meer er aan gedaan kan worden. (Foto: Bevolkingsonderzoek)

Needse vrouwen gevraagd naar Spilbroek te komen voor onderzoek borstkanker

  Human Interest

Neede - Vanaf vrijdag 18 augustus kunnen vrouwen uit Neede in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats naast Zwembad het Spilbroek. Het onderzoekscentrum staat hier tot ongeveer 25 september.

Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Alle vrouwen in de genoemde leeftijdsgroep ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. De foto's worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

In de vorige ronde liet 83 procent van de uitgenodigde vrouwen uit de gemeente Neede zich onderzoeken. Bij 2,3 procent was nader onderzoek nodig. Zij werden doorverwezen naar het ziekenhuis. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker kan men vinden op www.bevolkingsonderzoekoost.nl

Franklin Veldhuis
Reageer als eerste
Meer berichten
CustomHtml_1