Logo berkelnieuws.nl


Ticho Meddeler uit Rekken is met zijn 12 jaar één van de jongste deelnemers aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. "Ook al heb ik Asperger, ik kan net als ieder ander kind de vierdaagse lopen."
Ticho Meddeler uit Rekken is met zijn 12 jaar één van de jongste deelnemers aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. "Ook al heb ik Asperger, ik kan net als ieder ander kind de vierdaagse lopen."

Ticho Meddeler (12) loopt Nijmeegse Vierdaagse

  Human Interest

Ticho Meddeler uit Rekken is met zijn 12 jaar één van de jongste deelnemers aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt hij elke dag 30 kilometer samen met het V-team. Dit hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Rekken - Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het V-team. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse éen groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen. Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Vandaar dus V-team.

Amerikaanse soldaten

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Ticho vertelt: "Ik vind het supergaaf om met het V-team mee te mogen lopen. Wij hebben samen al de Sunset March gelopen, ter nagedachtenis aan de omgekomen Amerikaanse soldaten, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. We liepen over de brug De Oversteek. bij Nijmegen over de Waal. Dit deden we in stilte en we marcheerden net zolang tot alle 48 lampen brandden. Die staan symbool voor de hier omgekomen militairen."

Asperger

Ticho loopt de vierdaagse samen met zijn moeder en honderd andere kinderen. "Wij willen iedereen laten zien dat je met veel trainen veel kunt bereiken. Ook al heb ik Asperger (een vorm van autisme, red.), ik kan net als ieder ander kind de vierdaagse lopen. Het meest verheug ik me op de medaille die ik krijg! We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en het is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren."

Kindercorrespondent

De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako vertelt: "Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen."
Meer informatie: www.kindercorrespondent.nl/vierdaagse

6 reacties
Meer berichten