Vanaf 5 september start er weer een warkshop midwinterhoorn bouw'n in de WEMA aan De Brink.
Vanaf 5 september start er weer een warkshop midwinterhoorn bouw'n in de WEMA aan De Brink. (Foto: PR)

Warkshops midwinterhoorn bouw'n én bloaz'n

  Historie

Eibergen - De midwinterhoorn hangt dan nog wel aan de spijker, maar het bestuur van de Midwinterhoorngroep Eibergen zit niet stil.

Vanaf 5 september start er weer een warkshop midwinterhoorn bouw'n in de WEMA aan De Brink. Ook is er weer een warkshop midwinterhoorn blaoz'n. Onder vakkundige leiding wordt de deelnemers de techniek van het blazen bij gebracht. Mocht u zelf niet over een midwinterhoorn beschikken dan is er een te leen. Interesse? Bel even met G. Keuper via tel. 06-50618474.

Daarnaast is de groep alweer bezig om de midwinterhoornwandeltocht te organiseren op 22 december. Ook voor de scholen worden er weer lessen voorbereid om met jongeren een hoorn te bouwen. Was de midwinterhoorngroep voorheen een groep die zes weken per jaar actief was, dat is inmiddels bijna het gehele jaar.

Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt aan een midwinterhoornplantage. Deze zal hoogst waarschijnlijk gerealiseerd worden bij de Stokkersberg. Hier komen bomen te staan die gebruikt kunnen worden als basismateriaal voor nieuwe hoorns. Zo zullen er berken geplant worden, die gedwongen worden een beetje krom te groeien.

Meer berichten