Gerard Doornbos en Jan-Willem Wissink staan voor de taak om te bepalen welke geologische vondsten er straks een plekje zullen krijgen in de tentoonstelling.
Gerard Doornbos en Jan-Willem Wissink staan voor de taak om te bepalen welke geologische vondsten er straks een plekje zullen krijgen in de tentoonstelling. (Foto: PR)

Afdeling Geologie Museum de Scheper bijna klaar voor 21e eeuw

  Historie

Eibergen - Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de herinrichting van de afdeling geologie in Museum de Scheper in Eibergen. De basis is gelegd, nu worden nog de puntjes op de i gezet. Door Jokes Reijgersberg

Geoloog Gerard Doornbos en vrijwilliger Jan-Willem Wissink staan voor de moeilijke taak om te bepalen welke geologische vondsten uit de bijzondere collectie van het Eibergse museum er straks een plekje zullen krijgen in de tentoonstelling.

In het plan voor de nieuwe inrichting van de afdeling geologie is extra aandacht voor onderwerpen als klimaatverandering, biodiversiteit en landschapsontwikkeling en ook de kinderen worden niet vergeten: er wordt gewerkt aan een heuse tijdmachine die hen kennis laat maken met de oertijd.

Nieuwsgierig geworden? Het museum verwacht de tentoonstelling in het najaar te kunnen heropenen. Het laatste nieuws wordt vermeld op de website: 

museumdescheper.nl

Meer berichten