Foto: PR

Internationaal bromfietstreffen: steeds minder walm

  Historie

Neede - Het zal zondag 7 juli ongetwijfeld nog knetteren, maar het ouderwetse walmen is verleden tijd bij de 29e editie van het Internationaal Bromfietstreffen bij de Olde Mölle in Neede.

"Als de tweetaktbrommers starten, is het net een zwerm bijen, maar de typerende walm is steeds minder te zien en te ruiken", aldus woordvoerder Wim Top. "Een tweetakt mag ruiken, maar hoeft niet te roken. Onze leden worden steeds duurzamer, omdat veel leden al schonere brandstoffen gebruiken."

De club telt momenteel ruim 300 leden. "Nieuwe leden moeten in het bezit van een bromfiets van minimaal 20 jaar oud en een motorinhoud van maximaal 50 cc. Ze kunnen zich deze dag tegen een speciaal tarief aanmelden", aldus Top.

De toerrit van ongeveer 75 kilometer is uitstekend aangegeven met pijlen. Al ruim voor de start worden de brommers netjes in rijen opgesteld, zodat de liefhebber alles goed kan bekijken. Top: "Er is weer een opgaande lijn in de belangstelling voor oude brommers en bij goed weer worden er ruim 200 deelnemers verwacht, uit alle delen van het land en zelfs uit het buitenland."

Inschrijven kan op zondag vanaf 09.30 uur. Starten kan vanaf 11.30 uur. Deelname kost 6 euro. Dit is inclusief aandenken en een warme hap. De onderdelenmarkt (met vele handelaren) is de gehele dag geopend.

Info via Wim Top: tel. 0545-272648 en Peter Schoenmakers: tel. 06-17433428                                                        

Meer berichten