Kinderen leggen hun eigen keitjesvloer, waarvoor de vloer van museumboerderij de Vuurrever als voorbeeld dient.
Kinderen leggen hun eigen keitjesvloer, waarvoor de vloer van museumboerderij de Vuurrever als voorbeeld dient. (Foto: Museum De Scheper)

Leerlingen op werkbezoek in Museum de Scheper

  Historie

Eibergen - Kinderen van de St. Jorisschool uit Borculo en de Diekmaatschool en obs De Marke uit Neede brachten onlangs een bezoek aan Museum de Scheper. De drie scholen kwamen elk afzonderlijk naar het museum voor een educatief programma. Per vijf kinderen was een vrijwilliger ingezet om het bezoek zo goed mogelijk te begeleiden.

Museum de Scheper verzorgt jaarlijks schoolbezoeken voor de hogere groepen in het basisonderwijs. De leerlingen kunnen onder begeleiding kennismaken met oude ambachten, spelletjes en het dagelijkse leven vroeger in een boerderij.

Het oude kegelspel wordt fanatiek gespeeld en kinderen kunnen hun handen uit de mouwen steken bij het ontwerpen van een eigen tegeltje, het boren met een handboor in een plankje waar dit tegeltje op wordt vastgemaakt en het samenstellen van hun eigen keitjesvloer, waarvoor de vloer van de museumboerderij als voorbeeld dient. De door de kinderen gemaakte tekeningen worden door een kunstenares op een tegel overgezet, geglazuurd en gebakken.

Het koffie malen in handmolentjes zorgde voor de meeste verbazing en opmerkingen als "Waarom deed men dit? Waren er toen geen cups of koffiepads?" tot "Bah, wat ruikt die Buisman vies!" en "Die koffiemolen heeft mijn oma ook!"

 

Meer berichten