Links de nieuwe kapschuur die zaterdag feestelijk wordt geopend tijdens open dag van Museum de Scheper.
Links de nieuwe kapschuur die zaterdag feestelijk wordt geopend tijdens open dag van Museum de Scheper. (Foto: Peter Koopmanschap)

Museum De Scheper zoekt nog naar een veldsmidse

  Historie

Eibergen – Wethouder Anjo Bosman opent tijdens de open dag van Museum de Scheper in Eibergen op zaterdag 9 februari de nieuwe kapschuur. Archeoloog Norbert Eeltink toont deze dag de voortgang van de herinrichting van de afdeling Geologie.

Herman ter Maat en Jan Hamersteen, twee van de vrijwilligers die alles van de kapschuur bouw afweten, vertellen: "De tekening is van Klaas de Jonge, wij hebben het binnenwerk afgebouwd en ingericht en bouwbedrijf Penterman heeft het grove werk gedaan." Het museum is nog op zoek naar een veldsmidse, zoals toentertijd door de smid gebruikt werd. "De smid deed vroeger veel, van het ijzerbeslag van paarden tot reparatie van werktuigen en loodgieterswerkzaamheden."

Museum de Scheper aan de Hagen 24 in Eibergen is op de open dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang plus koffie, thee met koek is voor iedereen gratis. Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden in de omgeving van het museum.

Wilt u het museum steunen? Wordt dan donateur vanaf 12,50 euro per jaar en ontvang een welkomsgeschenk bij inschrijving.

Meer berichten