Nadat de voorzitster de gasten welkom had geheten trokken de harmonicaspelers van leer. 
Nadat de voorzitster de gasten welkom had geheten trokken de harmonicaspelers van leer.  (Foto: pr)

Zonnebloem blikt terug met muziek en gedichten

  Historie

Geesteren - Afgelopen woensdagmiddag werd voor de eerste maal een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden georganiseerd door Zonnebloem Afdeling Geesteren-Gelselaar.

Dorpshuis De Zunnekamp in Geesteren was tot de laatste stoel bezet. Nadat de voorzitster de gasten welkom had geheten trokken de harmonicaspelers van leer. Ze waren duidelijk op het oudere publiek berekend en deelden mappen met liedteksten uit, zodat het voor iedereen mogelijk werd om mee te zingen.

De gasten genoten volop onder het genot van een hapje en drankje. Tussendoor werden gedichten voorgedragen en herinneringen opgehaald. Vroeger was een muis uitsluitend een dier, tegenwoordig vooral een ding dat aan je computer vast zit. (Waarbij de 'iPaddende' jeugd van tegenwoordig die laatste muis nauwelijks nog gebruikt). De tijden veranderen sowieso snel; in vijftig jaar tijd leerden we de wasdroger, afwasmachine en magnetron gebruiken en sinds tien jaar appen, chillen, twitteren en facebooken we ons suf. De organisatie kan terugzien op een geslaagde middag, die werd afgesloten met een kop soep en een broodje.

Meer berichten