Esther Gelink en dochter Suze zijn slechts enkele van de enthousiaste vrijwillige 'kruideniers'.
Esther Gelink en dochter Suze zijn slechts enkele van de enthousiaste vrijwillige 'kruideniers'.

Historisch winkeltje Kerkemeijer blijft open op de zaterdag

  Historie

Rekken - Deze zomer opende de winkel haar deuren al even; toen in het teken van het Rekkens Volksfeest en aansluitend tijdens het Berkelfestival. Velen bezochten de winkel, niet alleen vanwege al het lekkers, maar ook vanwege de historie. Vanaf 20 oktober zal de winkel elke zaterdagmiddag open zijn. In de winkel zijn onder meer fietsroutes, Berkeldalaardappelen, diverse soorten meel en de streekproducten Van Hier te koop.

Wegens het succes werd besloten ook in het Open Monumentenweekend open te zijn. Daarna vond men het eigenlijk zonde de winkel weer dicht te gooien en zodoende werd na een vergadering besloten de winkel open te houden op de zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Vanaf zaterdag 20 oktober is de historische winkel van Kerkemeijer aan de Rekkenseweg 44 in Rekken iedere zaterdagmiddag open. De openstelling hangt samen met de openstelling van de Piepermolen. De winkel wordt tevens opgenomen in de busroutes van de Dagtochtencentrale, wordt startpunt van lokale fiets- en autoroutes en zal gaan dienen als educatief uitje voor basisscholen. Voor groepen die buiten de zaterdagmiddag willen komen, wordt de winkel op afspraak geopend. Het team van enthousiaste vrijwilligers heet iedereen van harte welkom.

Meer berichten