Met de ganzen als trekker valt er op 1 juli van alles te beleven in het mooie Gelselaar. Foto: Rita Hondorp
Met de ganzen als trekker valt er op 1 juli van alles te beleven in het mooie Gelselaar. Foto: Rita Hondorp ( )

Ganzen en cultuur trekken publiek op 1 juli naar Gelselaar

  Historie

De Stichting Erfgoed Gelselaar houdt op 1 juli weer de jaarlijkse Ganzenmarkt. Het dorp ademt die zondag volop kunst, cultuur en historie.

Gelselaar - Het begint deze zondag om tien uur met een kerk in dialectdienst, door dominee Hengeveld. De markt wordt om elf uur geopend met het binnenlopen van de ganzen. Ganzenhoedster Ellis Oldeboom zal dit begeleiden, samen met de ganzenhoedsters van vorig jaar. Dit jaar zijn er de hele dag door optredens met ganzen in de hoofdrol. Waarbij de verkiezing van de Beste ganzenhoedster- of hoeder van 2018 het hoogtepunt vormt.

Onder de noemer 'Kunst op de Deel' zijn er verschillende exposities op een aantal delen in de historische oude dorpskern. Bie Winkels is een expositie door Johanna Menkhorst en haar cursisten, op de andere deel staat Corrie ter Huurne met werk. Bij de Benneker (te Winkel) exposeert Jo Woestenenk en Fien Meerbeek bij d'n Olden Bakker (hoek van Bevervoordestraat). Verschillende weeftechnieken zijn te bewonderen aan de Driessenweg in het voormalige postkantoor bij de familie Figee.

De hele dag door kunnen bezoekers genieten van muziek en dans. Te beginnen met het koor Efkes Anders in de buurt van café Florijn, afgewisseld met de Stedeker Krummels. Vanaf half twee speelt de gitaarband Maple Suite. In of bij de kerk treedt om half een het Shantykoor de IJsselboei uit Brummen op.

Excelsior zorgt voor een uitgebreide boeken- en speelgoedmarkt. Men kan genieten van oude ambachten, maar er zijn ook verschillende andere leuke kramen. Nieuw dit jaar is een groot aantal oude voertuigen. Bij café Florijn is een markt van miniaturen. Kinderen kunnen ook hier hun trekkertjes tentoonstellen.

Voor kinderen is er een kleedjesmarkt op het weitje bij het Dorpshoes.

Voor inlichtingen en aanmelden: St. Erfgoed Gelselaar, tel. 06-53186547.

Meer berichten