Net als vorig jaar is opnieuw het Brook Duo uit Markelo uitgenodigd om afwisselend met Leedvermaak op te treden.
Net als vorig jaar is opnieuw het Brook Duo uit Markelo uitgenodigd om afwisselend met Leedvermaak op te treden. (Foto: )

Middagje muziek met Mannenkoor Leedvermaak en Brook Duo

  Cultuur

Eibergen - "Samen zingen, daar knap je van op! Of het nu 'You never walk alone' is of 'Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht', samen zingen schept een band. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de gezelligheid, maar ook je gezondheid heeft er baat bij. Dit is waarschijnlijk één van de redenen waarom het Mannenkoor Leedvermaak nog steeds volop actief is", aldus pr-man Bennie Weikamp. Het koor verzorgt zondag 27 oktober vanaf 14 uur een optreden in café-restaurant Grenszicht in Holterhoek (Eibergen).

Het koor dat vorig jaar zijn vijftienjarig bestaan vierde, bestaat uit zo'n 35 leden die elke dinsdagavond oefenen bij Camping Veldzicht in Haarlo. Het repertoire bestaat behalve uit Nederlandstalige liedjes ook uit nummers in het Engels, Duits en dialect.

"Dit jaar hebben we al zoveel optredens gehad dat het af en toe leek alsof we beroeps waren. Omdat er nogal wat optredens waren voor ouderen hebben we afgelopen winter wat liedjes uit de jaren vijftig en zestig ingestudeerd. Liedjes die bij veel ouderen vaak een brede lach op hun gezicht brengen. Dit zijn zulke mooie reacties! Da's bijna nog mooier dan een staande ovatie van een volle zaal", aldus Weikamp.

Vast onderdeel bij Leedvermaak is de muzikale middag die elk najaar wordt georganiseerd. Dit jaar is deze middag op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur bij Grenszicht. Net als vorig jaar is opnieuw het Brook Duo uit Markelo uitgenodigd om afwisselend met Leedvermaak op te treden. Voor het eerst is naast Gert-Jan Oplaat ook Anita Bolink van de partij. Zij vervangt de vorig najaar vertrokken Hennie Tijink.

De middag begint om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. Entree bedraagt 7,50 euro inclusief koffie en gebak. Er zijn nog kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij onder meer Grenszicht, De Lindeboom (Eibergen), Camping Veldzicht (Haarlo) en bij de fam. Jansen aan de Beltrumseweg 10 in Eibergen.

Meer berichten