Meer dan 100 kunstenaars gaven gehoor aan de oproep van de KunstKring Ruurlo om een kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, te maken.
Meer dan 100 kunstenaars gaven gehoor aan de oproep van de KunstKring Ruurlo om een kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, te maken. (Foto: KunstKring Ruurlo)

Meer dan honderd 'Rembrandts' in Kulturhus

  Cultuur

Ruurlo - Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is gestorven. De Kunstkring Ruurlo wilde hier niet zomaar aan voorbij gaan en riep (amateur)kunstenaars op om een kunstwerk in te leveren voor de expositie ‘Rembrandt in Ruurlo’, waaraan een wedstrijd gekoppeld is.

Meer dan 100 kunstenaars uit het hele land gaven gehoor aan de oproep van de KunstKring Ruurlo om een kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, te maken. Zowel professionele kunstenaars als amateurs hebben zich hiervoor aangemeld. Op 13 oktober opent burgemeester Joost van Oostrum om 13.30 uur de expositie in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5.

Tot 22 november kan men de expositie bezoeken én men kan een stem op het favoriete kunstwerk uitbrengen. De hoofdprijs is een passe-partout voor de concerten en lezingen bij de Kunstkring Ruurlo in het jaar 2020. De winnaar zal tijdens de lezing van Jan Six op 22 november over Rembrandt en Hendrickje (Stoffels uit Bredevoort) bekend worden gemaakt. De kunstwerken zijn gefotografeerd en hiervan wordt een slide show gemaakt. Deze zal tijdens het concert van Trio Cordevento, dat diezelfde middag om 15.00 uur begint, te zien zijn.

Meer berichten