Creatieve Leu Beltrum is een groep die eens in de twee weken bij elkaar komt om samen iets creatiefs te doen.
Creatieve Leu Beltrum is een groep die eens in de twee weken bij elkaar komt om samen iets creatiefs te doen. (Foto: PR)

Creatieve Leu Beltrum exposeert bij Spilman

  Cultuur

Beltrum - Het gezelschap 'Creatieve Leu Beltrum' houdt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober een expositie bij café-restaurant Spilman in Beltrum. Verschillende Beltrummers laten dan zien welke creatieve hobby ze hebben.

Creatieve Leu Beltrum is een groep die eens in de twee weken op woensdagmiddag bij elkaar komt om samen te handwerken, te schilderen, te haken of iets anders creatiefs op te pakken. "Door samen bezig te zijn, leren we van elkaar en helpen we elkaar op weg. Bovendien is het erg gezellig om een middag samen door te brengen en ondertussen iets moois te maken", licht Lies Wolterink, één van hen, toe.

Ook José te Brake is enthousiast: "In Beltrum kun je als vrijwilliger vele sport- en bestuursfuncties oppakken. Inwoners krijgen meer vrije tijd, maar de een weet vaak niet wat de ander doet. Wij laten tijdens de expositie zien dat er heel veel mogelijk is op creatief gebied. Heeft je interesse om samen creatief bezig te zijn, dan ben je van harte welkom bij Creatieve Leu Beltrum."

Voor jong en oud zijn er tijdens dit weekend allerlei handwerken, sieraden en andere creatieve hobby's te zien én er is van alles te koop. Ook worden schilderijen en klederdrachtpoppen tentoongesteld. Daarnaast kunnen bezoekers zien welke leuke resultaten de verschillende activiteiten opleveren. Van porselein schilderen tot boetseren en van dry-brushing tot het verwerken van fruit. Ook kunnen bezoekers zich laten opmaken en daarna een fotoshoot ondergaan.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij mogen speelgoed beschilderen en met stickers beplakken of iets lekkers maken met chocolade. De expositie is vrij toegankelijk, al stelt de organisatie een vrije gift op prijs. De toegangstijden zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Stichting Naoberfonds Beltrum en andere sponsoren dragen een steentje bij aan de expositie.

Info via José te Brake, tel. 0544-481906, e-mail: janjosetebrake@hotmail.com en Lies Wolterink, tel: 0544-481744, e-mail: hlwolterink@gmail.com

Meer berichten