Koning Timo Somhorst en zijn koningin Inge.
Koning Timo Somhorst en zijn koningin Inge. (Foto: Schuttersgilde)

Timo Somhorst troeft Marijke van Haaren af

  Cultuur

Eibergen - Timo Somhorst is op 29 september tot schutterskoning van Eibergen gekroond. Onder zeer natte omstandigheden wist Timo na ruim driehonderd schoten de vogel naar beneden te halen tijdens de jaarlijkse najaarskermis in het dorp.

De organisatie had 's ochtends nog de nodige tenten opgezet om het publiek en de deelnemers enigszins tegen de vele buien beschermen. Mede door deze weersomstandigheden waren zowel deelnemersveld als publieke opkomst matig. Loco-burgemeester Marijke van Haaren was er wel. Ze had bemoedigende woorden en waardering voor de vele vrijwilligers én ze deed mee. Ooit in haar politieke loopbaan heeft ze de vogel eens van zijn kop had ontdaan. Dat lukte dit jaar niet.

Ook de andere vogelonderdelen waren geen prooi voor de wethouder. Alois Dronstenborg mikte beide vleugels eraf en oud-koning Willy Schenk nam naast de kop ook de staart voor zijn rekening. Niemand kon echter tippen aan Timo Somhorst die er met de hoofdprijs vandoor ging.Bij de jeugd loste Toon Wittebroek het winnende schot. Hij werd jeugdschutterskoning. Ollie Drostenborg ging er vandoor met de kop en de linkervleugel. Casper Laninga (staart) en Mirre Scheink (rechtervleugel) vielen eveneens in de prijzen.

Meer berichten