André Hazes, Youp van ’t Hek en Helligen Hendrik waren stijf uitverkocht. Foto PR Openluchttheater Eibergen
André Hazes, Youp van ’t Hek en Helligen Hendrik waren stijf uitverkocht. Foto PR Openluchttheater Eibergen

Topjaar voor Openluchttheater Eibergen: vier keer volle bak

  Cultuur

EIBERGEN - Openluchttheater Eibergen heeft een prima jaar achter de rug. Vier optredens waren zelfs stijf uitverkocht. Bij The Dire Straits Experience, Youp van 't Hek, André Hazes en Helligen Hendrik waren alle stoeltjes gevuld.

Al die tickets werden tijdens de voorverkoop voor donateurs al verkocht. Het loont zich dus om donateur te worden. In totaal kwamen er dit seizoen zo'n 13.500 bezoekers naar het theater.''Ook dit jaar hebben we voor alle doelgroepen iets georganiseerd. Van het Achterhoeks Metalfest voor headbangers tot jeugdvoorstellingen voor kinderen en hun ouders", aldus programmeur Manon van Gaal.

Niet elke voorstelling was overigens winstgevend, maar dat is ook geen must aldus Van Gaal: "Heel bijzonder was de vertoning van de film WAD 'live', uitgevoerd door de veertig musici van het Noordpool Orkest. Je weet op voorhand dat dit een productie is die nauwelijks kostendekkend te maken is. Maar hoe geweldig is het dat je ook dit kunt aanbieden?", lacht de programmeur.

Achter de schermen is Openluchttheater Eibergen al druk bezig met 2020. Als er grote namen bekendgemaakt kunnen worden, zal het theater dit zeker niet nalaten.

Meer berichten