Het Borculo's Mannenkoor
Het Borculo's Mannenkoor

Borculose mannen zingen bij herdenking in Renkum

  Cultuur

Borculo/Renkum - Drie gerenommeerde Achterhoekse mannenkoren voegen hun stemmen samen om als Achterhoeks Mannenkoor op te treden tijdens de 75-jarige herdenking van Operation Market Garden in Renkum op 20 september. Het gaat om het Borculo's, het Vordens en het Ulfts Mannenkoor.

Na de officiële ceremonie en de twee minuten stilte zal het koor het lied "We will remember them" zingen. Later in de middag zal het koor tweemaal een optreden van een half uur verzorgen met liederen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende "We'll meet again" van Vera Lynn zal niet ontbreken. Dit grote mannenkoor doet recht aan de grootsheid van deze herdenking.

De drie koren zijn voornemens in de toekomst vaker samen op te treden onder de noemer Achterhoeks Mannenkoor. De koren zijn met elkaar verbonden door hun dirigent Christo Guenov. Het gezamenlijk aantal koorleden van het Achterhoeks Mannenkoor bedraagt 171, verdeeld over de vier stemsoorten eerste tenor, tweede tenor, bariton en bas. In de praktijk betekent dit dat er gemiddeld 130 tot 150 mannen op het podium kunnen staan. Het brede en gevarieerde repertoire van de drie koren biedt vele mogelijkheden tot gezamenlijk optreden bij diverse gelegenheden. Info:

achterhoeksmannenkoor.nl

Meer berichten