De voormalige schooldirecteur Theo Frank zal iets vertellen over de plaats van handeling.
De voormalige schooldirecteur Theo Frank zal iets vertellen over de plaats van handeling. (Foto: PR)

Opening Open Monumentendagen in historisch gebouw Leo-Stichting

  Cultuur

Berkelland - Het weekend van 13, 14 en 15 september staat in het teken van de Wederopbouw. In heel Berkelland zijn panden geopend tijdens de Open Monumentendagen en staan mensen klaar om te vertellen over het thema van dit jaar.

De Wederopbouw is de periode tussen 1945 en 1965, waarin veel idealen vorm kregen en waarin technieken zijn ontwikkeld voor een nieuwe, maakbare wereld. Dit zien we op veel terreinen terug: in de architectuur, de stedenbouw, de ruimtelijke plannen, maar ook in de landbouw (de ruilverkaveling) en de vervoersmiddelen.

De officiële opening van de Open Monumentendagen 2019 in Berkelland vindt plaats op vrijdagmiddag 13 september om 15.00 uur in het gebouw van het Staring College aan de Herenlaan in Borculo, voorheen 'school voor techniek en ambacht' van de Leo-Stichting.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening. De voormalige schooldirecteur Theo Frank zal iets vertellen over de plaats van handeling, namens het Gelders Genootschap houdt iemand een verhaal over de Wederopbouw en de Erfgoedprijs 2019 wordt uitgereikt door wethouder Marijke van Haaren.

Meer berichten