Afgelopen maart bracht Ellen Tackenkamp haar nieuwe album uit. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en vertelt het een en ander over het ontstaan van haar liedjes.
Afgelopen maart bracht Ellen Tackenkamp haar nieuwe album uit. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en vertelt het een en ander over het ontstaan van haar liedjes. (Foto: PR)

Oudste monument van Borculo dag lang gevuld met muziek

  Cultuur

Borculo - De Joriskerk, het oudste monument van Borculo, is uiteraard geopend op zaterdag 14 september, Open Monumentendag. Van 12.00 tot 16.30 uur klinkt er volop muziek.

Aan het thema van de Open Monumentendagen, 'plekken van plezier', wordt volop aandacht besteed. Wie geniet niet van mooie muziek en prachtige schilderijen? Leerlingen van het Segno Collectief treden onder leiding van hun docenten op van 13.00 tot 14.00 uur. Saxofonisten, hoboïsten, fluitisten en pianisten zullen diverse melodieën ten gehore brengen.

Ellen zingt en vertelt over haar liedjes

Naar Ellen Tackenkamp kan van 15.00 tot 16.00 uur worden geluisterd. Afgelopen maart bracht zij haar nieuwe album uit. Ellen begeleidt zichzelf op gitaar en vertelt het een en ander over het ontstaan van haar liedjes. Zaterdag 14 september is ook de laatste mogelijkheid om de prachtige schilderijen van Jenneke Brunnekreeft te bewonderen.

Mocht u iets meer willen weten over de geschiedenis van de Joriskerk dan kunt u terecht in de consistoriekamer. Hier is een tentoonstelling over de kerk ingericht.

Meer berichten