In Rietmolen werd 2,5 jaar geleden een drukbezochte Passieviering gehouden. De kerk zit er dus nog wel eens vol.
In Rietmolen werd 2,5 jaar geleden een drukbezochte Passieviering gehouden. De kerk zit er dus nog wel eens vol. (Foto: PR)

Dialectviering in Rietmolen: 'Woar bun ie d'r ene van?'

  Cultuur

Rietmolen - 'Woar bun ie d'r ene van?' is het thema van de Eucharistieviering in dialect op zaterdag 7 september in Rietmolen. De voorganger is pater Ben Engelbertink. Hij is er een van 'Moatmans-Bennad'. Vijftig jaar 'weggeweest' voor de missie en nu voorganger in de Twentse taal, die hij in al die jaren nooit vergeten is: "De taal van je jeugd raak je nooit meer kwijt."

In deze Eucharistieviering worden dezelfde lezingen gebruikt als in een gewone viering, maar toch zullen ze anders klinken. Wat anders zwaar klinkt, wordt zo veel lichter. Woorden als 'onmeunig' en 'kats' kunnen voorbij komen. Zo brengt de Twentse taal het geloof dichterbij. Het dames- en herenkoor zingt uiteraard ook alles in dialect.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee met een plak echte Twentse Krentenwegge. Bezoekers worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Deze dialectviering is een initiatief van de groep Cultuur in Rietmolen. Zij zetten zich in om de leefbaarheid in het kerkdorp te vergroten door het aanbieden van culturele en kerkelijke evenementen in Rietmolen. De viering begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.  

Meer berichten