Vier tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin volgend weekend open.
Vier tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin volgend weekend open. (Foto: PR)

Open tuinendagen in Barchem en Ruurlo

  Cultuur

Ruurlo - Vier tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin open. Wees welkom op zaterdag 7 en zondag 8 september van 10 tot 17 uur. Entree varieert van vrije gift tot 3,50 euro. Honden mogen nergens naar binnen.

D'n Uuthook in Ruurlo is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ca. 4000 vierkante meter, die in 3 gedeelten is aangelegd met 1 natuurvijver en 2 folievijvers. Benny en Diny Schepers heten iedereen welkom aan de Morsdijk 9.

De tuin van Hermien en Bertus Bannink in Barchem is ongeveer 850 meter groot. De belijning is strak, maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Wees welkom aan de Lochemseweg 6.

De Valk aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5000 meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van bewoonster Dineke Brethouwer zelf.

Marcel Borkus is eigenaar van Hof te Ruurlo in Ruurlo. De tuin is 1100 meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Het is een echte verzameltuin. Adres: Borculoseweg 40

Meer berichten