Momenteel wordt er weer geklust aan een nieuw object. "De laatste jaren doen we dit in speeltuin Noord, alwaar we een schuur hebben gehuurd."
Momenteel wordt er weer geklust aan een nieuw object. "De laatste jaren doen we dit in speeltuin Noord, alwaar we een schuur hebben gehuurd." (Foto: PR)

Heer Rudolfstraat jubileert tijdens aanstaand Septemberfeest

  Cultuur

Borculo - Het is dit jaar de 25ste keer dat er in de Heer Rudolfstraat een object wordt opgebouwd en tentoongesteld voor de lichtroute van het Septemberfeest in Borculo.

In november 1993 werd de buurtvereniging opgericht en tijdens het septemberfeest van 1994 deden ze voor de eerste keer mee met een object, toen nog een nieuw onderdeel van de lichtroute. Het object was de ridder Heer Rudolf op een paard. Tot grote vreugde van de buurt wonnen ze die keer meteen de eerste prijs met wimpel. Eén van de initiatiefnemers tevens ontwerper, de heer Scherjon, werd 's nachts weer uit bed gehaald om dit feest mee te vieren. Een ander hoogtepunt was de publieksprijs in 1997 en dat bewoonster Marieke schutterskoningin werd in 2012.

In de jaren daarna kwamen verschillende onderwerpen aan bod. In de eerste jaren werd het onderwerp 'Heer Rudolf' uitgebreid met een poort en een markt.

Secretaris Trudy te Braake: "Later hadden we als thema onder meer Hans en Grietje, Werelddelen, Zinloos geweld, Vlinders in de jungle, Mammoetjagers, De Waterkoning en Heer Rudolf 2.0 de appgroep. Momenteel wordt er weer geklust aan een nieuw object. De laatste jaren doen we dit in speeltuin Noord, alwaar we een schuur hebben gehuurd. Dit is lekker dichtbij, waardoor veel buurtgenoten meehelpen en dat is altijd gezellig."

Komend jaar staat in het teken van dit 25-jarig jubileum. De buurtvereniging heeft wat extra's te besteden dankzij de gulle bijdrage van Stichting Volksheil. Ook Fonds 2013 is al jaren een goede sponsor. 

Meer berichten