Op 12 september neemt Jan Wabeke van het Gelders Genootschap de deelnemers mee naar buiten.
Op 12 september neemt Jan Wabeke van het Gelders Genootschap de deelnemers mee naar buiten. (Foto: PR)

Gelselaar geeft haar geheimen prijs in driedelige cursus

  Cultuur

Gelselaar - Meer weten over Gelselaar en de ommelanden, over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van Gelselaar start op 12 september een driedelige cursus 'Het Gelsters landschap'.

In twee theorieavonden en een praktijkdag leert de deelnemer over de cultuurhistorie van het dorp, het hoe en waarom van aanleg en beheer van bomen en struiken én over maatregelen die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit op eigen terrein.

Op 12 september neemt Jan Wabeke van het Gelders Genootschap de deelnemers mee naar buiten, op 26 september is er een theorieavond met als thema 'Landschappelijke beplanting aanleg en beheer' en op een nader te bepalen moment volgt er een afsluitende praktijkochtend 'Biodiversiteit op en om het erf'.

Deze cursus wordt maakt deel uit van het project Levend Landschap Gelselaar en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met Gelselaars Belang. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het maximum aantal deelnemers aan de cursus is 20 personen.

De cursus is bedoeld voor bewoners van Gelselaar (dorp en buitengebied) en vol is vol.

Aanmelden kan via landschapsbeheergelderland.nl/cursus-gelselaar

Meer berichten