Gerrit Hoenink schoot zich tot Koning bij het vogelschieten. Links zijn trotse echtgenote Gerda.
Gerrit Hoenink schoot zich tot Koning bij het vogelschieten. Links zijn trotse echtgenote Gerda.

Volksfeest Rekken: Gerrit, Nancy, Jos en de Kappenweaver in de prijzen

  Cultuur

Rekken - Jos Scholte van Mast is donderdag verkozen tot Rekkens Vrijwilliger van het Jaar.

Jos zet zich in Rekken in voor verschillende verenigingen. Hij was bestuurslid van de Eibergse sportfederatie (nu SFB) en van de Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Rekken (nu onderdeel van Univé). Hij was medeoprichter en ook jarenlang voorzitter van Stichting Vrienden van het Rekkens Corso, hij is voor de tweede keer penningmeester van de rooms-katholieke kerk in Rekken en hij is al jarenlang lid en een van de kartrekkers van de bloemencommissie. Ook bij de Plaggenmeijers en de Vrienden van de Piepermolen is hij als bestuurder betrokken.

Elk jaar wordt op de donderdag tijdens de prijsuitreiking van het jaarlijkse corso een plaatselijke vrijwilliger gehuldigd.

Die middag schoot Gerrit Hoenink zich tot Koning bij het vogelschieten en Nancy Driezes werd met een welgemikte worp Koningin bij het vogelgooien.

Het corso werd voor het tweede achtereenvolgende jaar gewonnen door team de Kappenweaver (klompenpad), voor 't Kip (F1 op Zandvoort), Slemphutterweg (motorbendes) en Huurnerhoek (eetcafé Rekken).

Het feest bij de Kappenweaver was dit jaar extra groot: zowel Jos Scholte van Mast als Gerrit Hoenink zijn lid van de Kappenweaver. 

Meer berichten