De winnende wagen.
De winnende wagen. (Foto: Franklin Veldhuis)

Bloemencorso Rekken: meeste punten voor Klompenpad

  Cultuur

Rekken - De wagenbouwers van de Kappenweaver belanden al jaren in de top 3 van het bloemencorso in Rekken. Donderdag pakten ze weer eens de hoofdprijs.

Duizenden mensen vergaapten zich woensdag 21 en donderdag 22 augustus aan de elf wagens van het Rekkense corso. Al het nieuws van de eerste helft van dit jaar kwam voorbij: van de nakende Brexit, de veroordeling van Holleeder en de aanstaande Formule 1 op Zandvoort tot verboden motorbendes en de campagne #Doeslief.

Er waren twee lokale items: het te realiseren Klompenpad (van winnaar Kappenweaver) en het Eetcafé Rekken (Huurnerhoek) dat nu één jaar bestaat.

Fotograaf Henk ter Horst had het misschien voorvoeld, want hij stond twee dagen eerder in de schuur aan de Deeskerweg, waar de wagenbouwers van team de Kappenweaver op dat moment druk waren met kontjes kniep'n. Voordat de dahlia's op de wagens worden geplakt moeten eerst de onderste groene blaadjes worden verwijderd.

Na de rondjes door Rekken en Rekken-Zuid (woensdag) en richting Oldenkotte en terug (donderdag) volgt er vrijdag nog een rondje door Vreden. Eens in de drie jaar rijden ze vanuit Rekken een rondje door de Duitse zusterplaats.

Zondag 1 september is het andere Berkellandse corso, dat van Beltrum.

Op de foto hierboven na zijn alle foto's van Henk ter Horst

Meer berichten